Qui som?

Captura de pantalla 2016-04-20 a les 16.53.05

 

 

 

 

 

 

 

Nosaltres, l’Anna i la Paula, vam topar aquest any passat amb aquest petit trosset de terra fèrtil de Cardedeu. Ens vam conèixer al curs d’agricultura ecològica que en Jordi impartia amb tanta passió, i les dues ens vam quedar amb ganes d’embrutar-nos una mica més les mans.

Els 25 anys vendrellencs de l’Anna, però, ja coneixien Esbioesfera abans del curs; feia pocs mesos que s’havia traslladat al poble quan una amiga va parlar-li del projecte. Inspirada pel que en Jordi i la Gemma explicaven al web d’Esbioesfera i per les ganes de tornar a apropar-se a la natura, de canviar de rumb en una època de canvis, l’Anna va començar a col·laborar amb l’hort del restaurant, cada vegada amb més ganes d’aprendre de tot i més satisfeta amb aquesta nova manera d’entendre el món.

La Paula i els seus 24 anys badalonins van descobrir el curs d’agricultura ecològica teclejant les paraules al buscador. Empesa per les ganes d’aprendre com podria començar de zero l’esbós ideal d’un petit hortet en el futur, va sorprendre’s de la capacitat dels
companys per identificar la flora de l’hort, de la visceralitat amb què en Jordi parlava dels tomàquets, d’allò de l’hummus de cuc. Sempre li havia agradat trepitjar terra, però ara començava a entreveure les primeres línies del món de l’agricultura i havia de seguir llegint.

Només l’aprenentatge que suposa passar un matí a l’hort amb els ulls atents seria suficient per captar-nos, però amb la proposta directa de participar activament en la creació del galliner mòbil (la verdureria) i la predisposició d’en Jordi i la Gemma a compartir un trosset d’aquest projecte han estat motius més que suficients per atraure’ns a totes dues. L’hort ens ha arrelat, i tenim ganes de regar-lo.

Captura de pantalla 2016-04-20 a les 13.42.47