CURS DE COSMÈTICA NATURAL I TERAPÈUTICA

Aquest és un curs que s’imparteix a l’escola d’autosuficiència d’Esbioesfera, consulta l’apartat CURSOS per a més informació.

TALLER “LA FARMACIOLA D’HIVERN”: UNGÜENTS I XAROPS TERAPÈUTICS
Anna

El passat dissabte va tenir lloc el taller de Farmaciola d’hivern a l’Escola Esbioesfera. Impartit per l’aromaterapeuta i artesana de cosmètica natural Noelia Narejo, el curs anava destinat principalment a aquelles persones que volen adquirir els coneixements necessaris per a poder-se fer els seus propis ungüents i olis terapèutics a casa. Entre olis essencials de lavanda, romaní verbenona i menta piperita; bols de vidre i ratlladors de cera d’abella; preguntes d’aquelles d’”Ostres! Jo també tinc aquest dubte!” i la llar de foc en la seva màxima esplendor, el sol anava movent-se, sense fer massa enrenou, rere la finestra.

Les plantes ens ofereixen un gran ventall de possibilitats per a mantenir un bon estat de salut. Els olis que se n’obtenen posseeixen qualitats i propietats excepcionals i, el més interessant de tot plegat, és que poden ser aplicats a un enorme rang de simptomatologies. Des dels efectes que ens provoca un típic constipat d’hivern, passant per un mal de queixal, les ditxoses varius o fins i tot l’artritis o colesterol, tots aquests poden ser pal·liats a casa, sense la necessitat de recórrer a la indústria de la química sintètica, esdevenint, d’aquesta manera, molt més autosuficients.

Al curs vam aprendre a escollir els olis vegetals més adequats per a fer cremes i ungüents, així com el procés de tractament de les diferents plantes, des de la seva collita, fins al seu ús. En fred, en forma de macerat o tintures, o en calent, a través d’infusions, decoccions i cataplasmes, entre d’altres. Vam preparar un xarop per als constipats i un ungüent antiinflamatori decontractor.

Si alguna cosa passa fent aquest curs és que se t’obra un món nou immens que, a més de que et permet cuidar-te i mimar-te molt, resulta ser molt respectuós amb el medi ambient.

Posats a ser sincers, el xarop és tan bo de gust que ja no en queda. L’ungüent s’ha convertit en un ritual d’abans d’anar a dormir.

 

123IMG_8380