Benvinguts al Blog

Avui estem contents! És l’inici de moltes coses. L’inici d’aquest blog, que esperem que creixi i s’alimenti tan bé com totes les verdures que es cultiven a l’hort. És l’inici de nous projectes, cuinats molt lentament i ben mimats. És l’inici del fred i del sol d’hivern, que no et farien bellugar mai d’entre les figueres. És l’inici de fer créixer la família gallinil. L’inici d’una bona amistat i de llargues converses a vegades molt profundes, i d’altres no gens. És l’arribada dels tallarols de casquet i els capnegre, de la cotxa fumada i els esplugabous. És l’inici del descans més esperat pel sòl, per estar més fort que mai quan els dies comencin a allargar-se. L’inici de nous cursos de l’escola, d’aquells que et fan sentir bé. És, doncs, l’inici de moltes coses! I us les anirem explicant a poc a poc, amb la calma que tant demanen els inicis, i amb les ganes que esperem contagiar-vos al llegir-nos.

La intenció d’aquest blog és la de mantenir-vos informats sobre alguns dels projectes que es van fent -i també desfent per tornar-se a refer- al llarg de l’any a l’escola restaurant d’Esbiosfera. Es tracta, doncs, de mostrar-vos algunes de les infinites opcions que ens pot oferir el fet d’abocar totes les idees en un tros de terra, mimar-la, i deixar-la fer.

Aquí us explicarem el projecte que tenim entre mans de crear una verdureria on les gallines hi jugaran un paper gairebé més important que les nostres pròpies mans! Us parlarem dels cursos que ofereix l’escola i quines han estat les nostres experiències al fer-los. També us parlarem d’un dels punts dèbils del Jordi, el compost. A l’apartat de “Les llums de l’hort” hi publicarem aquelles estones en què estem assegudes en un racó de l’hort i ens dediquem a observar què passa o bé tot allò que ens evoca el fet d’anar construint aquest nou camí.

Sigueu bevinguts, doncs, al nostre (i ara també vostre) reducte!