Què podem trobar a la Verdureria un 21 de Juliol?

Avui és dijous! I per tant, el restaurant i la Verdureria estan esperant-vos!!

En el post d’avui us explicarem què hi podem trobar aquests dies a la Verdureria perquè així us en feu una idea. La veritat és que estem molt contentes perquè, tot i les males herbes que ens envaeixen per moments, les coses van tirant endavant. Comencem!

A la Verdureria hi podem trobar vuit varietats de tomaques! Sí! 8! En aquests moments, per això, no estan totes a punt per ser collides, però sí que estan precioses les tomaques de la varietat Cor de Bou i Perla.

La tomaca Cor de Bou és una varietat primerenca que acostuma a estar disponible a finals de juny, principis de juliol. Es tracta d’una tomaca de gust dolç, molt carnosa i en forma de cor vermellós. Cada fruit presenta poques llavors, les quals es localitzen molt centrades al seu interior. Per la seva dolçor i carnositat, se’n pot fer confitura dolça i bones salses. Al restaurant s’ha convertit en una indispensable!

cor de bou

La tomaca Perla és una varietat molt productiva i també primerenca. Té una pell molt fina i és molt agradable. És un petit plaer collir-les perquè fan com petits ramets de tomaca que sembla que es posin d’acord per madurar de cop.

tomaca Perla

Les cebes! En tenim dues varietats: la ceba del Campeny i la Babosa. Ambdues es cultiven, principalment, per a ser menjades tendres.

La ceba del Campeny és una ceba que la trobem documentada fa més d’un segle. De mida petita, morada i xata. Es tracta d’una varietat primerenca. És de carn molt dolça i gustosa, conté força aigua i és poc picant.

ceba campeny

La ceba Babosa és també molt primerenca, dolça i poc picant. D’origen valencià, fa més de trenta anys que es cultiva al Vallès. De color interior blanc, amb una pell daurada i de mida arrodonida.

CEBA BABOSA

L’enciam!

No és època d’enciams, però hi ha una varietat que es pot conrear a l’estiu gràcies a la seva resistència a la calor i a l’espigat. Es tracta de l’enciam Meravella. El nom, doncs, li escau bastant.  Aquesta varietat, de fulles grosses i mata voluminosa, té una textura cruixent i molt refrescant.

enciam meravella

I no ens podem oblidar de les albergínies, pebrots verds, les remolatxes i pastanagues! Mireu que radiants que estan!

auberginia

pebrot

remolatza

Que tingueu un bon dia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s