Amb ganes de les verdures d’estiu!

Les gallines ja tenen el seu porxo construït! Com que els hi hem posat el menjar i l’aigua a sota, s’hi han acostumat ràpid, a estar-s’hi. Sobretot en les hores que el sol més apreta.

Les heu de venir a veure perquè cada dia estan més maques. Quan passem per allí vénen corrents, amb les seves potetes d’estruç a veure’ns, com si ens haguéssin de dir alguna cosa. I davant d’aquesta situació, acaba apareixent una frase en forma: “Com estan les meves xatones maques?”. Sí. És inevitable.

Una d’elles, la que feia els ous més grossos i que creiem que és la Paula (les gallines es diuen Paula i Anna), n’ha deixat de fer. Es veu que això és normal. Que de tant en tant, les gallines es donen un descans. Pensem que pot ser degut a la calor. Aquests dies n’ha fet molta.

El juny és un mes una mica amb l’stand by posat. És un mes en què la terra no ofereix massa varietat d’hortalisses amb la finalitat de nodrir, intensament, totes aquelles verdures pròpies del mes d’estiu. Les bledes i enciams que teníem plantats ja van a la baixa i es van espigant, tancant el seu cicle, per produir llavors. Les faves ja estan acabades i les hem acabat d’arrencar del bancal i estem a punt de plantar la següent tongada de remolatxes.

Ara estan agafant força les cebes, tendres i seques i les pastanagues, plantades ja fa força mesos. De les alberginyeres n’hem tret ja la primera flor – es fa perquè la planta continui creixent i no inverteixi tota l’energia en la primera flor- i els cogombres van a un bon ritme, també, a punt de ser entutorats una mica.

Fa unes setmanes que ja es van plantar les tomaqueres i la veritat és que cada dia estan més maques i ja han començat a formar el fruit. Ja hem començat a treure’n els ‘xupons’ i a entutorar-les. Van a un bon ritme i estan molt sanes! Quines ganes que creixin més!

Un pengem algunes fotos!!

IMG_8777
El porxo de les gallines!
IMG_8782
Les tomaqueres!

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s